Słucham, recenzuję

Podcast o audiobookach, które warto znać. Recenzje, przeglądy najciekawszych nowości audiobookowych, konkursy i rabaty od Virtualo.

Kategorie:
Książki Kultura

Odcinki od najnowszych:

#10 Trzy dobre książki o Dalekim Wschodzie, które was zaskoczą - Słucham, recenzuję - podcast
2020-04-09 15:00:00

Jeśli szukacie książek, które zmienią Wasze myślenie o krajach Dalekiego Wschodu, to w 10. odcinku podcastu „Słucham, recenzuję” Rafał Hetman zaproponuje Wam kilka ciekawych pozycji. Dowiecie się, dlaczego w Chinach, żyje się jak w serialu science-fiction, w jaki sposób w Japonii tradycja miesza się z nowoczesnością oraz kim naprawdę jest Kim Dzong Un, przywódca Korei Północnej. Audiobooki, o których mowa w odcinku: https://virtualo.pl/audiobook/chiny-50-jak-powstaje-cyfrowa-dyktatura-i299334/ https://virtualo.pl/audiobook/wielki-nastepca-niebianskie-przeznaczenie-blyskotliwego-towarzysza-kim-dzong-una-i296075/ https://virtualo.pl/audiobook/kwiaty-w-pudelku-i300418/

#9 Pięć ciekawych książek popularnonaukowych, które warto znać - Słucham, recenzuję - podcast
2020-04-02 15:00:00

Nie wszyscy potrafią dobrze opowiadać o nauce. Autorzy tych książek robią to świetnie! W dziewiątym odcinku podcastu „Słucham, recenzuję” Rafał Hetman opowiada o ciekawych książkach popularnonaukowych, które zainteresują zarówno dorosłych, jak i młodzież. Dowiecie się z nich, jak kłamiemy, dlaczego nie lubimy czasem prawdy, gdzie się podziała połowa dziejów Polski i jak rozmawiają ze sobą drzewa. Prowadzący, razem z księgarnią Virtualo, ma dla was rabat na wybrane tytuły. Szczegóły w odcinku, a link do audiobooków i ebooków, które możecie kupić taniej, znajdziecie poniżej. Ebooki: https://virtualo.pl/ebooki/popularnonaukowe-c256/ Audiobooki: https://virtualo.pl/audiobooki/literatura-faktu-c255/ Audiobooki, o których mowa w odcinku: https://virtualo.pl/audiobook/prawda-krotka-historia-wciskania-kitu-i296796/ https://virtualo.pl/audiobook/ludzie-krotka-historia-o-tym-jak-spieprzylismy-wszystko-i239716/ https://virtualo.pl/audiobook/wszyscy-klamia-i288918/ https://virtualo.pl/audiobook/sekretne-zycie-drzew-i195766/ https://virtualo.pl/audiobook/brakujaca-polowa-dziejow-i234675/

#8 Trzy ciekawe książki o dzielnych lekarzach i medycynie | Słucham, recenzuję | podcast
2020-03-26 15:00:00

W ósmym odcinku podcastu „Słucham, recenzuję” Rafał Hetman przedstawia ebooki i audiobooki o lekarzach i medycynie. To oni wraz z pielęgniarkami i ratownikami każdego dnia walczą o nasze zdrowie i życie. Dziś, w obliczu szalejącej epidemii koronawirusa, ich poświęcenie jest szczególnie ważne. Jak naprawdę wygląda praca lekarza? Tego dowiecie się z książek, które w odcinku proponuje prowadzący. W związku z tematyką odcinka, księgarnia Virtualo przygotowała dla Was świetne promocje na wybrane tytuły o pracy medyków. Ebooki i audiobooki z rabatem znajdziecie tu: https://virtualo.pl/?pt=lekarze Zachęcamy do czytania i słuchania! Ebooki i audiobooki, o których mowa w odcinku: https://virtualo.pl/audiobook/bedzie-bolalo-i299254/ https://virtualo.pl/audiobook/stulecie-chirurgow-i215292/ https://virtualo.pl/ebook/zaraza-i186525/

#7 Pięć dobrych książek, które zostaną z Tobą na dłużej | Słucham, recenzuję | podcast
2020-03-19 15:00:00

Wiemy, że w ostatnich dniach duża część z Was została w domu. Jeśli większą ilość wolnego czasu chcecie przeznaczyć na czytanie ebooków lub słuchanie audiobooków, szósty odcinek podcastu „Słucham, recenzuję” będzie dla Was idealny. Rafał Hetman opowie w nim o książkach, które skutecznie na wiele godzin oderwą Was od tego, co dzieje się na świecie. Prowadzący przygotował dla Was propozycje pięciu grubych i ciekawych książek, dzięki którym uda się Wam zabić czas. Zachęcamy do wysłuchania! Ebooki i audiobooki, o których mowa w odcinku: https://virtualo.pl/audiobook/akan-powiesc-o-bronislawie-pilsudskim-i271207/ https://virtualo.pl/ebook/moja-osoba-eseje-i-przygody-i298875/ https://virtualo.pl/ebook/neurolozka-piekny-umysl-ktory-sie-zgubil-i298893/ https://virtualo.pl/ebook/ksiegi-jakubowe-i152032/ https://virtualo.pl/audiobook/wojna-nie-ma-w-sobie-nic-z-kobiety-i155271/ https://virtualo.pl/audiobook/sodoma-hipokryzja-i-wladza-w-watykanie-i241749/ https://virtualo.pl/audiobook/leonardo-da-vinci-i245384/

#6 Wiosenne porządki. Co warto przeczytać, zanim przyjdzie wiosna? | Słucham, recenzuję | podcast
2020-03-12 15:00:00

W szóstym odcinku podcastu „Słucham, recenzuję” Rafał Hetman przygotował dla Was osiem książkowych propozycji. Trzy z nich to nowości z ostatnich kilkunastu dni, a pięć kolejnych to ebooki i audiobooki, na które warto zwrócić uwagę, zanim przyjdzie wiosna, a wraz z nią fala premier przed targami książki w Warszawie. Prowadzący w odcinku wspomni m.in. o albinosach w Tanzanii, o życiu zwykłych ludzi w Rosji czy o skomplikowanych relacjach rodzinnych w pewnym thrillerze. Ebooki i audiobooki, o których usłyszycie w odcinku: https://virtualo.pl/ebook/nie-robcie-mu-krzywdy-i297889/ https://virtualo.pl/audiobook/trzy-kobiety-i297090/ https://virtualo.pl/audiobook/zywoploty-i296808/ https://virtualo.pl/ebook/pamieci-pamieci-i296859/ https://virtualo.pl/ebook/przyszlo-nam-tu-zyc-i294796/ https://virtualo.pl/audiobook/dylemat-i297784/ https://virtualo.pl/ebook/pomarli-i295757/ https://virtualo.pl/audiobook/stramer-i295022/

#5 Harlan Coben i dobre thrillery do słuchania | Słucham, recenzuję | podcast
2020-03-05 14:49:43

W związku z premierą nowego audiobooka książki Harlana Cobena "Tęsknię za tobą", w piątym odcinku podcastu „Słucham, recenzuję” Rafał Hetman zaproponuje Wam ciekawe, wciągające i nieoczywiste thrillery oraz kryminały do słuchania i czytania. Razem z księgarnią Virtualo prowadzący ma dla was również rabat na ebooki i audiobooki Cobena z wydawnictwa Albatros. O tym, jak skorzystać ze zniżki, dowiecie się z podcastu. Oprócz Cobena, w najnowszym odcinku podcastu Rafał Hetman opowiada również o Zygmuncie Miłoszewskim i jego serii o Szackim, o Joannie Rudniańskiej i jej thrillerze psychoanalitycznym oraz o jedynym kryminale, jaki napisała Olga Tokarczuk. Audiobooki i ebooki, o których mowa w odcinku: https://virtualo.pl/audiobook/tesknie-za-toba-i296304/ https://virtualo.pl/ebook/szacki-trylogia-kryminalna-i209586/ https://virtualo.pl/ebook/sny-o-hiroszimie-i236945/ https://virtualo.pl/audiobook/prowadz-swoj-plug-przez-kosci-umarlych-i203262/

#4 Słucham, recenzuję | "Wszyscy kłamią", czyli książka, która pomoże przewidzieć wyniki wyborów
2020-02-27 15:00:00

W czwartym odcinku podcastu “Słucham, recenzuję” Rafał Hetman sięga po literaturę popularnonaukową. Audiobook, o którym mówi, zmieni Wasze spojrzenie na świat internetu! Kiedy analitycy głowili się, jak obrażający różne grupy społeczne Donald Trump wygrał wybory prezydenckie w USA, autor książki "Wszyscy kłamią", Seth Stephens-Davidowitz, miał gotową odpowiedź. Analizując dane z wyszukiwarki Google, widział więcej niż inni. Teraz w swojej książce dzieli się z czytelnikami wiedzą i doświadczeniem w analizie Big Data, czyli ogromnych zbiorów danych, które codziennie trafiają do sieci. W podcaście posłuchacie fragmentów książki i dowiecie się, czy może ona pomóc przewidzieć wyniki polskich wyborów prezydenckich w maju 2020 roku. Audiobook “Wszyscy kłamią” jest dostępny w księgarni Virtualo: https://virtualo.pl/audiobook/wszyscy-klamia-i288918/

#3 Cztery książki o Bliskim Wschodzie, jakiego nie znacie | Słucham, recenzuję | podcast
2020-02-20 15:00:00

W trzecim odcinku podcastu "Słucham, recenzuję" Rafał Hetman opowie wam o miłości w Omanie i o tym, jakie plusy ma małżeństwo aranżowane. Wspomni również o muzułmanach w Egipcie, rozdartych między religijnością a świeckością, o wojnie w Syrii, a także o tym, jak słowa Biblii wpływają na konflikt między Izraelem a Palestyną. Ponadto księgarnia Virtualo razem z prowadzącym ma dla Was konkurs. Do zdobycia są kody na dowolnie wybrany, darmowy ebook lub audiobook. Szczegóły w odcinku. Zachęcamy do wysłuchania! Poniżej znajdziesz eksiążki, o których mowa w odcinku. https://virtualo.pl/audiobook/z-milosci-to-wspolczuje-opowiesci-z-omanu-i286872/ https://virtualo.pl/ebook/wnuki-jozuego-i236481/ https://virtualo.pl/ebook/egipt-haram-halal-i163752/ https://virtualo.pl/ebook/przeprawa-i184104/

#2 Mocny i poruszający reportaż. "Płuczki" Pawła Piotra Reszki | Słucham, recenzuję | podcast
2020-02-13 15:00:00

W drugim odcinku podcastu "Słucham, recenzuję" Rafał Hetman opowiada o jednym z najlepszych i najbardziej wstrząsających reportaży 2019 roku - o "Płuczkach" Pawła Piotra Reszki.    Dla wszystkich słuchaczy i słuchaczek mamy rabat na tę książkę w Virtualo: dodatkowe -15% zniżki na audiobook lub ebook „Płuczki”!    Jak skorzystać z rabatu? Po dodaniu ebooka lub audiobooka „Płuczki” do koszyka, należy w koszyku wpisać kod RESZKA i kliknąć „Przelicz”. Wtedy zostanie naliczony rabat. Kod ważny jest do 16.02.2020 r. do końca dnia. ebook: https://virtualo.pl/ebook/pluczki-poszukiwacze-zydowskiego-zlota-i286717/ audiobook: https://virtualo.pl/audiobook/pluczki-poszukiwacze-zydowskiego-zlota-i288614/

#1 Od której książki Olgi Tokarczuk warto zacząć? | Słucham, recenzuję | podcast
2020-02-06 13:04:11

Zastanawiasz się, od której książki zacząć przygodę z twórczością Olgi Tokarczuk, laureatki Nagrody Nobla? Wraz z księgarnią Virtualo mamy dla Ciebie odpowiedź. W pierwszym odcinku podcastu "Słucham, recenzuję" dowiesz się, dlaczego to właśnie audiobook "Prowadź swój pług przez kości umarłych" jest idealnym wyborem, i dlaczego warto sięgnąć po ten niecodzienny kryminał napisany przez Olgę Tokarczuk. audiobook: https://virtualo.pl/audiobook/prowadz-swoj-plug-przez-kosci-umarlych-i203262/ ebook: https://virtualo.pl/ebook/prowadz-swoj-plug-przez-kosci-umarlych-i120538/

Informacja dotycząca prawa autorskich: Wszelka prezentowana tu zawartość podkastu jest własnością jego autora

Wyszukiwanie

Kategorie