Recenzje Dagmary Chojnackiej

Dagmara Chojnacka, recenzentka kulturalna, poleca na co warto się wybrać, a co omijać szerokim łukiem. Kinowe, teatralne, literackie wydarzenia Wrocławia bez owijania w bawełnę, krytycznym okiem.

Kategorie:
Bez kategorii

Odcinki od najnowszych:

Tiki i inne zabawy + Lot przez tęczę
2021-06-08 12:21:00

„Tiki i inne zabawy", czyli... mim, który mówi! Tego spektaklu Teatru Pantomimy nie wolno przegapić tej wiosny! A z radości można wykonać nawet „Lot przez tęczę" razem z zespołem Wrocławskiego Teatru Lalek.

„Cóś”, „Alicja”, „Planeta Małp”
2021-06-01 12:32:00

Dzień Dziecka witamy okrągłym „Cósiem", który toczy się wprost do snu „Alicji" w Teatrze Muzycznym Capitol. Ale woli jednak zakotwiczyć na „Planecie Małp" w Tetrze Polskim w Podziemiu.

Łyski liczą do trzech i Halston
2021-05-18 11:42:00

Mocna i delikatna, realistyczna i zakręcona fantastycznie proza Olgi Hund w powieści „Łyski liczą do trzech" zaskakuje, bawi, przeraża. Polecam zasmakować. Za to nie radzę się nudzić na całym serialu „Halston", choć bardzo warto poznać postać tego ameryka

Mniej mięsa i Sexify
2021-05-04 10:13:00

Kiedy smuteczek - zaśpiewaj z Gracjanem Panem o „Lovcianiu"; ciało pozimowe nabierze gibkości już tylko od słuchania recenzji książki „Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie", a owo gibkie ciało może pomyśleć o tym, czego nie

„Scholomance. Mroczna wiedza” i „Witamy na odludziu”
2021-04-19 22:52:00

Jeśli masz pod ręką narzekającą na szkołę młodzież, podsuń książkę „Scholomance. Mroczna wiedza"! Naomi Novik zrobiła świetną terapię prowokacyjną. A jeśli za mało Ci wiosny w wiośnie, zalicz „Fargo" z dalekiej Norwegii, czyli serial „Witamy na odludziu”.

Poniedziałek, Kiljan, Kucenty
2021-04-14 14:13:00

Jacek Poniedziałek i jego słynny już „[Nie] Dziennik", Mariusz Kiljan i wspaniałe ocalanie od zapomnienia utworów Marka Grechuty, a na koniec biopunkowe „Zodiaki" Magdaleny Kucenty.

„Kaligula” i „Wyznania socjopatki”
2021-03-30 00:19:00

Premiera „Kaliguli" w streamingu ze sceny Teatru Polskiego we Wrocławiu okazała się świetnym wstępem do fascynującej lektury „Wyznań socjopatki' M.E.Thomas.

„Białe małżeństwo” i „Dopasowani”
2021-03-15 21:22:00

„Białe małżeństwo" brzmi jak głos współczesnych kobiet, serial „Dopasowani" obiecuje spełnienie marzeń o małżeństwie doskonałym, a w tle komentuje mała gwiazda You Tube'a!

Informacja dotycząca prawa autorskich: Wszelka prezentowana tu zawartość podkastu jest własnością jego autora

Wyszukiwanie

Kategorie