Recenzje Dagmary Chojnackiej

Dagmara Chojnacka, recenzentka kulturalna, poleca na co warto się wybrać, a co omijać szerokim łukiem. Kinowe, teatralne, literackie wydarzenia Wrocławia bez owijania w bawełnę, krytycznym okiem.

Kategorie:
Bez kategorii

Odcinki od najnowszych:

Teatr Węży i Księga Czarownic
2021-01-19 10:24:00

Zapraszamy do klimatów magicznych! Znakomity cykl powieściowy „Teatr Węży" i co raz lepszy serial „Księga czarownic", również na powieściach oparty.

Bookface i historia wulgaryzmów
2021-01-12 11:03:00

„BOOKFACE. Księga twarzy pisarzy" znakomitego artysty Tomasza Brody, czy może „Historia Wulgaryzmów" - świetny serial prowadzony przez gwiazdora z brodą? Motyla noga, co za trudny wybór!

Doktor Sen i Ścieżka Prostej Obfitości
2021-01-05 10:23:00

Czy „Doktor sen" to godna kontynuacja kultowego „Lśnienia"? A może warto raczej od razu wejść na „Ścieżkę prostej obfitości"? Czyli - mocne powroty po latach!

Jak pachnie deszcz i Bridgertonowie
2020-12-29 11:46:00

Pogoda jest zawsze, tylko nie zawsze wiemy dlaczego! „Jak pachnie deszcz" dostarczy tematów pogodowych na wszelkie okazje, nawet na rozmowy balowe, bo przecież karnawał! Najbezpieczniej na bal razem z bohaterami serialu „Bridgertonowie"- a nie ma to jak d

Dziady, Poznaj siebie, Potwór z Arktyki i Tancereczki
2020-12-23 08:52:00

Streamingowe wskrzeszenie III części kultowych wrocławskich „Dziadów", radiowe czytanie z kart emocji „Poznaj Siebie", porcja mocnych wrażeń dostarczona przez „Potwora z Arktyki", a na koniec - uderzeniowa dawka recenzenckiego oburzenia serialem „Tancerec

Mickiewicz Transmisja, Bałagan jaki zostawisz i Ukryty język symboli
2020-12-15 11:32:00

Teatralnie: współczesne Zosie w projekcie „Mickiewicz Transmisja", serialowo: klimatyczny thriller z hiszpańskiej Galicji „Bałagan, jaki zostawisz", oraz książkowo: fascynujący „Ukryty język symboli" Lecha Majewskiego - to dzisiejsze propozycje Dagmary.

Cyberpunk Girls i Nagi Reżyser
2020-12-08 07:18:00

Dziś mocne uderzenie: polskie cyberpunkowe dziewczyny w świetnym zbiorze opowiadań "Cyberpunk Girls" kontra autentyczny japoński cesarz porno w serialu „Nagi reżyser".

„Początki. Jak Ziemia nas stworzyła” i „Trefny szmal”
2020-11-30 21:31:00

Trudno o trafiony prezent od Mikołaja. Warto wybrać ten, z którego można się dowiedzieć, jakie były nasze POCZĄTKI, czyli „Jak ziemia nas stworzyła”. Raz stworzeni miewamy pomysły dość idiotyczne, co ładnie pokazuje nowy rumuński serial „Trefny szmal”.

E-migrant i Gambit królowej
2020-11-17 07:03:00

Takie hity, że aż się antena rozgrzała! „E-migrant" teatru w Legnicy oraz „Gambit królowej" serialowo i książkowo. Recenzja teatralna dostępna również drukiem. Polecamy!

Wyspa
2020-11-10 07:54:00

Jak burzliwe są losy tych, którzy lądują na „Wyspie" stworzonej przez Piotra Cieplaka? Wrocławski Teatr Pantomimy najnowszą premierą konsekwentnie płynie pod prąd, a jednak do brzegu....

Informacja dotycząca prawa autorskich: Wszelka prezentowana tu zawartość podkastu jest własnością jego autora

Wyszukiwanie

Kategorie